Otroligt bra app! Har lärt min fyraåring att subtrahera!

Susanna Lindström på Facebook den 2 november

Vi tyckte spelet var roligt!
Vi bakar mycket och barnen kunde lätt relatera till matten, när de var inriktat mot bakning…
5-åringen använde de lättare stegen och 7-åringen de svårare och både plus och minus…
Vi saknade att kunna spara sina föremål och fortsätta i nivåer, och att kanske kunna ”köpa” en annan form på kakan för sina belöningar/vinster man fått i spelet… De återkommer gärna till spelet men spelar inga längre stunder i taget…
Jag tycker det är toppen att de använder sig av 10-kompisarna både i plus och minus!

Lisa skriver på Pappas appar 18 augusti 2014

I mitt arbete som lärare i grundsärskolan är ofta matematiken det ämne som är svårast för eleverna på grund av att mycket inom matematiken är abstrakt. Mattebageriet 1 lär ut grunderna i addition och subtraktion på ett konkret och roligt sätt. Mina elever i årskurs 5/6 har fått prova appen under den här första skolveckan och den blev snabbt en favorit. Lärorik och rolig app med bra belöning så den får ett högt betyg av mig och eleverna.

Margaretha Persson skriver på Pappas appar 22 augusti 2014

Min 6-åring gillar verkligen den här appen. Hon förstod snabbt hur spelet fungerade och har ofta återvänt till det. 4-åringen tycker att det är kul att spela det ihop med 6-åringen. 6-åringen hjälper gärna lillasyster att räkna pepparkakor och ger henne tips på hur hon ska räkna.

Som förälder så tycker jag att det är en pedagogisk, lärorik och trevlig app. Bra med så mycket positiv feedback under tiden man spelar. Däremot har jag märkt att 6-åringen ibland fuskar genom att använda hjälpfunktionen, för att hon så gärna vill få många kakburkar innan tiden går ut. Några gånger har samma tal dykt upp efter varandra vilket har varit lite märkligt. Men jag kan varmt rekommendera appen!

Camilla skriver på Pappas appar 27 augusti 2014

Min son hade svårt med minus. Nu kan han räkna tal upp till tio flytande. ´Matematik är roligt´, sa han när han fattade subtrahera.

Bassam Fahkro 12 maj 2014

Medan många läromedel i matematik, särskilt för de lägre stadierna, har allvarliga brister anser jag att Mattebageriet väsentligen stärker barnens taluppfattning och förståelse för positionssystemets uppbyggnad och funktion.

Per-Olof Benteley, docent i matematikdidaktik, Göteborgs universitet

Min roll som pedagog underlättas väldigt mycket, eftersom spelen går så bra att individanpassa. Jag har 27 elever i den här klassen och alla ligger på olika nivå. Här har jag alla möjligheter att lägga det på rätt nivå för varje barn.

Lotta Nilsson, grundskolärare 1-7 Lilla Alby skola, Sundbyberg

Jag märker att dom som är lite svagare har fått kläm på matten. Så det är roligt. Och framför allt när det blir så visuellt, att dom ser. Och så har dom ´hjälpgubben´ som dom kan trycka på som visar – det är bra.  Då behöver dom inte ha mig till hjälp hela tiden, utan kan jobba själva.

Gisella Lopez-Johansson, grundskolärare 1-6 Lilla Alby skola, Sundbyberg

Roligt spel. Mycket roligare än vanliga matteböcker…

Michelle, klass 2 B Lilla Alby skola, Sundbyberg

Matteboken är tråkigare.

Daniel, klass 2 B Lilla Alby skola, Sundbyberg